Boccadilupo

Nieuws

21-10-2021

Nieuwe boeken in huis

Nieuwe boeken in huis

In onze boekenkast worden regelmatig nieuwe boeken neergezet voor onze gasten om tijdens hun verblijf te lezen. Wij zijn altijd op zoek naar een link met Italie. Wie even genoeg heeft van lezen: er zijn ook fijne Italiaanse kookboeken met originele recepten.

03-07-2021

De nieuwe terrasset is gebracht

De nieuwe terrasset is gebracht

Als je via internet iets bestelt moet je afwachten of de werkelijkheid net zo mooi is als de plaatjes. Dat is in Italië niet anders dan in Nederland. Zo kochten wij hier design terrasstoelen, die we weleens in een exclusieve tuinwinkel gezien hadden, maar nooit in deze sprekende kleur.

Blij en verrast waren we toen we ze na een snelle bezorging hadden uitgepakt. Ze staan prachtig op het hoger gelegen zwemterras bij ons huis, half onder de eikenboom, waar in de loop van de dag schaduw is. Een heerlijke plek voor de lunch. En ze zitten fantastisch!

04-06-2021

Met je hond naar zee tijdens de vakantie

Met je hond naar zee tijdens de vakantie

Van onze eerste gasten hoorden we enthousiaste verhalen over een dag aan zee met hun hond in Fano. Daar is het honden-verwenstrand Animalido. Er zijn speciale hondenbedjes, douches, drijfmatrassen en snacks. En je kunt meedoen aan honden-activiteiten voor hond en baasje. Dolle boel daar. Kijk voor meer informatie op de website www.animalido.it 

03-06-2021

Check oplaadpunten voor elektrische auto's in Italië

Check oplaadpunten voor elektrische auto

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld langs de SP 424, de provinciale weg van de kust naar ons huis.
Electrisch rijden vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf in Italië. 

Via onderstaande link vindt u alle oplaadpunten in Europa. 

 

https://www.eafo.eu/fuel-map 


26-05-2021

De eerste gasten zijn gearriveerd

De eerste gasten zijn gearriveerd

Het was dit jaar extra spannend hoe onze gasten de reis naar Italië zouden ervaren. Onze eerste gasten, die afgelopen weekend zijn aangekomen in Loretello, waren één keer gevaccineerd tegen covid en hadden een PCR-test bij zich. Hun autoreis (met hond) verliep vergelijkbaar met die van ons, er was nergens controle bij de grenzen. Hun eerste stop met overnachting hadden ze voor de zekerheid gepland in Noord-Italië, omdat vooraf de hotels in Duitsland en Oostenrijk wisselende restricties aangaven, die overigens even snel weer van tafel gingen toen ze vertelden dat ze al 1 vaccinatie gehad hadden. Er was best veel (vracht)verkeer onderweg, maar geen oponthoud van betekenis. Bij aankomst stuurden ze blij de bijgaande uitzichtfoto. Woorden zijn dan bijna overbodig om te begrijpen dat de hele operatie de moeite waard was. Geniet van het heerlijk zomerse weer en de stilte!

23-05-2021

Loretello wordt steeds hipper; met een bar, kunstgalerie en museum

Loretello wordt steeds hipper; met een bar, kunstgalerie en museum

Met de opening van bar Giallo is de burcht van Loretello weer een hotspot rijker. Sinds juli 2020 is de bar van woensdag t/m zondag open vanaf 16.30 uur voor een aperitief of een cappuccino. Op zaterdag- en zondagmorgen kun je er ook lekker ontbijten. Op donderdagavond draait een DJ ontspannende muziek om van te genieten, terwijl je vanaf het dorpspleintje uitkijkt over de heuvels rondom Loretello.

Eerder al liet kunstenaar Roberto van zich horen vanuit het authentieke gebouw van de Consorzio, vlak naast de burcht. Hij maakt grote schilderijen en objecten en organiseert regelmatig open dagen. En dan is er in de burcht ook nog het 'Tiny Museum' met aandacht voor de geschiedenis en oude ambachten. 

Als je na al die belevenissen honger hebt gekregen is het goed toeven in restaurant La Grotta met zijn prachtige tuin, die uitkijkt op de burcht en in de verte de uitlopers van de Apennijnen.

En dat allemaal op 500 meter (loop)afstand van ons huis Bocca di Lupo!

20-05-2021

Laatste sneeuw in Oostenrijk en door naar de zomer in Italië

Laatste sneeuw in Oostenrijk en door naar de zomer in Italië

Het ging goed onderweg bij de Duitse en Italiaanse grens, waar geen douane of controle te zien was. Alleen bij het binnenrijden van Oostenrijk werd ons gevraagd de paspoorten en vaccinatiebewijzen te tonen. De tocht door Oostenrijk was schitterend met nog veel sneeuw op de bergtoppen. Eenmaal over de Brennerpas begon de temperatuur te stijgen naar 21 graden. Na een overnachting in Chiusa hebben we morgen nog 500 km te gaan tot Corinaldo.

We kunnen eindelijk wat meer ontspannen en gaan nu vooral zorgen dat onze gasten komend seizoen een heerlijke vakantie kunnen vieren in Le Marche. Wie weet, tot ziens in Italië. Ciao ciao. 

20-05-2021

Tussenstop in de mooie stad Speyer

Tussenstop in de mooie stad Speyer

We zijn onderweg naar Italië. Hebben gekozen voor een mooie heenreis over de bezienswaardige stad Speyer in Duitsland. Allebei dubbel gevaccineerd en met voor de zekerheid de 'eigen verklaringen' voor alle doorreislanden bij ons. Terwijl in Nederland het dagelijks leven elke dag wat meer op gang komt geldt in dit deel van Duitsland (Rijnland-Palts) nog een strengere lockdown. Zelfs op straat draagt iedereen hier nog een mondkapje. Maar de winkels zijn open, voor een maximaal aantal personen tegelijk. De restaurants bieden alleen afhaalmaaltijden , die desgewenst in je hotel worden gebracht. Om vooral niets te missen van het klokgelui van de Dom slapen we met het raam open. We krijgen een filmpje opgestuurd van onze beheerder Bert, alles is klaar voor onze komst in Casa d'Oro in Corinaldo. Het zwembad ligt er aanlokkelijk bij. De tuin is goed onderhouden en alles is fris groen. Vandaag wordt het daar 24 graden. 
Tot nu toe heeft niemand interesse in onze vaccinatiekaarten of andere papieren. Geen grenscontroles. We mikken erop vandaag door de Dolomieten te rijden en vooral te genieten van de prachtige route. Maar nu eerst een goed ontbijt in ons hotel. Tot ziens na de volgende etappe. 

20-04-2021

Terras is klaar voor het vakantieseizoen

Terras is klaar voor het vakantieseizoen

Onze beheerder Bert heeft een mooie dag uitgezocht om het terras bij ons huis te reinigen na de winter. Met een hogedrukreiniger heeft hij de aanslag van de tegels gespoten en nu ziet het er weer fris uit. Het is al weken mooi weer en vanaf 26 april komen er in onze streek nieuwe versoepelingen. Het wordt code geel, bars en restaurants met een buitenlocatie gaan overdag open. 
Wij kunnen niet wachten om weer eens gezellig buiten te lunchen, bijvoorbeeld in restaurant La Grotta, op 500 meter van ons huis, waar je zo naartoe loopt. 

 

04-07-2020

Mooi uitzicht over Le Marche

Mooi uitzicht over Le Marche

Vanuit Loretello rijd je in ca. 15 minuten via een mooie bosrijke route de Monte San Angelo op, waar je een prachtig uitzicht hebt over een groot deel van Le Marche. Bovenop de berg staat een oorlogsmonument, een monument voor politie-agenten die tijdens de uitoefening van hun functie zijn gesneuveld en een klein kerkje, waar sporadisch diensten in worden gehouden. 
Op een uit hout gesneden tableaux staan de omliggende bergen aangegeven met hun hoogte. De Monte Catria met zijn 1.762 meter is de hoogste in de omgeving.

Halverwege de Monte San Angelo is een fijn restaurant, waar je een uitgebreide pranzo op zondag kunt gebruiken, maar ook doordeweeks ben je er welkom. Er is een zwembad bij voor de gasten. 

page loading