Boccadilupo

Nieuws

16-05-2022

Ryanair vliegt deze zomer drie keer per week tussen Weeze en Ancona

Ryanair vliegt deze zomer drie keer per week tussen Weeze en Ancona

Ryanair heeft het aantal vluchten van en naar Le Marche/Italië uitgebreid. Van juni tot oktober zijn er voordelige vluchten te boeken tussen Weeze en Ancona. Er wordt gevlogen op maandag, dinsdag en vrijdag. Maandags vroeg in de ochtend, dinsdags en vrijdags midden op de dag. Gunstig voor vakantiegasten die onze mooie streek willen bezoeken. Of voor ouders, die een kind willen laten overkomen voor een lang weekend... Check de website van Ryanair of download de app voor prijzen en vertrektijden. 

11-05-2022

Loretello in de spotlights bij ‘Smaak van Italie’

Loretello in de spotlights bij ‘Smaak van Italie’

in de jongste editie van het blad 'De smaak van Italië' staat een leuk artikel over "onze" burcht, Loretello en de drie ondernemende vrouwen, waaronder de Nederlandse Pauline Postema, die het dorp nieuw leven inblazen. Zij organiseren bruiloften, evenementen, kooklessen en runnen de bar Giallo. Door goed gebruik van social media is het dorpsplein in het zomerseizoen een echte hotspot aan het worden. Voor onze gasten heel prettig dat er behalve een goed restaurant (La Grotta) op loopafstand van Bocca di Lupo ook een gezellige ontmoetingsplek is voor koffie of een aperativo. 

14-04-2022

Gezellige familiespellen voor het komend seizoen

Gezellige familiespellen voor het komend seizoen

Wat is er leuker dan op een warme zomeravond samen een ouderwets familiespel doen op het terras? Met z'n tweeën scrabblen of met z'n vieren pim-pam-petten of het nieuwe spel 'OK Boomer' waarin 2 generaties het tegen elkaar mogen opnemen qua kennis van hun eigen tijd. Het 30-sekondenspel. Of gewoon een kaartspel of Yathzee. We hebben een aantal nieuwe spellen gekocht voor onze gasten en wensen u veel ontspannende uurtjes toe. 

21-10-2021

Nieuwe boeken in huis

Nieuwe boeken in huis

In onze boekenkast worden regelmatig nieuwe boeken neergezet voor onze gasten om tijdens hun verblijf te lezen. Wij zijn altijd op zoek naar een link met Italie. Wie even genoeg heeft van lezen: er zijn ook fijne Italiaanse kookboeken met originele recepten.

03-07-2021

De nieuwe terrasset is gebracht

De nieuwe terrasset is gebracht

Als je via internet iets bestelt moet je afwachten of de werkelijkheid net zo mooi is als de plaatjes. Dat is in Italië niet anders dan in Nederland. Zo kochten wij hier design terrasstoelen, die we weleens in een exclusieve tuinwinkel gezien hadden, maar nooit in deze sprekende kleur.

Blij en verrast waren we toen we ze na een snelle bezorging hadden uitgepakt. Ze staan prachtig op het hoger gelegen zwemterras bij ons huis, half onder de eikenboom, waar in de loop van de dag schaduw is. Een heerlijke plek voor de lunch. En ze zitten fantastisch!

04-06-2021

Met je hond naar zee tijdens de vakantie

Met je hond naar zee tijdens de vakantie

Van onze eerste gasten hoorden we enthousiaste verhalen over een dag aan zee met hun hond in Fano. Daar is het honden-verwenstrand Animalido. Er zijn speciale hondenbedjes, douches, drijfmatrassen en snacks. En je kunt meedoen aan honden-activiteiten voor hond en baasje. Dolle boel daar. Kijk voor meer informatie op de website www.animalido.it 

03-06-2021

Check oplaadpunten voor elektrische auto's in Italië

Check oplaadpunten voor elektrische auto

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld langs de SP 424, de provinciale weg van de kust naar ons huis.
Electrisch rijden vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf in Italië. 

Via onderstaande link vindt u alle oplaadpunten in Europa. 

 

https://www.eafo.eu/fuel-map 


23-05-2021

Loretello wordt steeds hipper; met een bar, kunstgalerie en museum

Loretello wordt steeds hipper; met een bar, kunstgalerie en museum

Met de opening van bar Giallo is de burcht van Loretello weer een hotspot rijker. Sinds juli 2020 is de bar van woensdag t/m zondag open vanaf 16.30 uur voor een aperitief of een cappuccino. Op zaterdag- en zondagmorgen kun je er ook lekker ontbijten. Op donderdagavond draait een DJ ontspannende muziek om van te genieten, terwijl je vanaf het dorpspleintje uitkijkt over de heuvels rondom Loretello.

Eerder al liet kunstenaar Roberto van zich horen vanuit het authentieke gebouw van de Consorzio, vlak naast de burcht. Hij maakt grote schilderijen en objecten en organiseert regelmatig open dagen. En dan is er in de burcht ook nog het 'Tiny Museum' met aandacht voor de geschiedenis en oude ambachten. 

Als je na al die belevenissen honger hebt gekregen is het goed toeven in restaurant La Grotta met zijn prachtige tuin, die uitkijkt op de burcht en in de verte de uitlopers van de Apennijnen.

En dat allemaal op 500 meter (loop)afstand van ons huis Bocca di Lupo!

20-04-2021

Terras is klaar voor het vakantieseizoen

Terras is klaar voor het vakantieseizoen

Onze beheerder Bert heeft een mooie dag uitgezocht om het terras bij ons huis te reinigen na de winter. Met een hogedrukreiniger heeft hij de aanslag van de tegels gespoten en nu ziet het er weer fris uit. Het is al weken mooi weer en vanaf 26 april komen er in onze streek nieuwe versoepelingen. Het wordt code geel, bars en restaurants met een buitenlocatie gaan overdag open. 
Wij kunnen niet wachten om weer eens gezellig buiten te lunchen, bijvoorbeeld in restaurant La Grotta, op 500 meter van ons huis, waar je zo naartoe loopt. 

 

17-06-2020

Volare - vlieg boven ons huis en Loretello

Onze gasten, Robin en Irene, hebben tijdens hun verblijf met een professionele drone prachtige opnames gemaakt in de omgeving. En Nicole heeft daar een mooie montage van gemaakt. Bedankt voor jullie medewerking, we zijn heel erg trots op het resultaat. Nu te zien op YouTube.

Kijk en vlieg met ons mee. https://youtu.be/399IESPbjXc

page loading