Boccadilupo

Nieuws

27-05-2022

nieuw: Praktisch boekje met reistips voor Le Marche-Noord

nieuw: Praktisch boekje met reistips voor Le Marche-Noord

Vooral voor onze gasten in Loretello is er een praktisch, informatief boekje verschenen, getiteld 'Le Marche Nord - De streek rond Monte Catria' van Leen Claessens. Wij hebben het zojuist aangeschaft en het kan worden ingekeken in ons huis. Maar u kunt het - in het kader van de vakantie-voorpret ook alvast zelf aanschaffen in NL. Prima ter voorbereiding van uw verblijf. 

Het is een praktische gids met veel foto’s en goede tips, soms met charmant Vlaams woordgebruik. Een absolute aanrader!

(ISBN 978 94 645 9400 3). 

25-05-2022

Mozaïek in Marotta, explosie van creativiteit

Mozaïek in Marotta, explosie van creativiteit

Marotta, een leuke badplaats aan de Adriatische kust, (25 km van Loretello) heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht doorgemaakt. Gezellige strandtentjes, goede restaurants en een fijne boulevard waar je eindeloos kunt wandelen met uitzicht op de branding. Elke woensdagochtend is er een gezellige markt. Vandaag zagen wij dat de coronatijd goed is besteed, want over enkele kilometers zijn alle muurtjes langs het strand gedecoreerd met kleurrijke mozaïeken, zoals dit voorbeeld met uiltjes. Sommige muurtjes beelden het onderwaterleven uit, of sporten, of bloemen, kerken en heiligen. Je kijkt je ogen uit. Gaat dat zien!

14-04-2022

Gezellige familiespellen voor het komend seizoen

Gezellige familiespellen voor het komend seizoen

Wat is er leuker dan op een warme zomeravond samen een ouderwets familiespel doen op het terras? Met z'n tweeën scrabblen of met z'n vieren pim-pam-petten of het nieuwe spel 'OK Boomer' waarin 2 generaties het tegen elkaar mogen opnemen qua kennis van hun eigen tijd. Het 30-sekondenspel. Of gewoon een kaartspel of Yathzee. We hebben een aantal nieuwe spellen gekocht voor onze gasten en wensen u veel ontspannende uurtjes toe. 

21-10-2021

Nieuwe boeken in huis

Nieuwe boeken in huis

In onze boekenkast worden regelmatig nieuwe boeken neergezet voor onze gasten om tijdens hun verblijf te lezen. Wij zijn altijd op zoek naar een link met Italie. Wie even genoeg heeft van lezen: er zijn ook fijne Italiaanse kookboeken met originele recepten.

03-07-2021

De nieuwe terrasset is gebracht

De nieuwe terrasset is gebracht

Als je via internet iets bestelt moet je afwachten of de werkelijkheid net zo mooi is als de plaatjes. Dat is in Italië niet anders dan in Nederland. Zo kochten wij hier design terrasstoelen, die we weleens in een exclusieve tuinwinkel gezien hadden, maar nooit in deze sprekende kleur.

Blij en verrast waren we toen we ze na een snelle bezorging hadden uitgepakt. Ze staan prachtig op het hoger gelegen zwemterras bij ons huis, half onder de eikenboom, waar in de loop van de dag schaduw is. Een heerlijke plek voor de lunch. En ze zitten fantastisch!

04-06-2021

Met je hond naar zee tijdens de vakantie

Met je hond naar zee tijdens de vakantie

Van onze eerste gasten hoorden we enthousiaste verhalen over een dag aan zee met hun hond in Fano. Daar is het honden-verwenstrand Animalido. Er zijn speciale hondenbedjes, douches, drijfmatrassen en snacks. En je kunt meedoen aan honden-activiteiten voor hond en baasje. Dolle boel daar. Kijk voor meer informatie op de website www.animalido.it 

03-06-2021

Check oplaadpunten voor elektrische auto's in Italië

Check oplaadpunten voor elektrische auto

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld langs de SP 424, de provinciale weg van de kust naar ons huis.
Electrisch rijden vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf in Italië. 

Via onderstaande link vindt u alle oplaadpunten in Europa. 

 

https://www.eafo.eu/fuel-map 


23-05-2021

Loretello wordt steeds hipper; met een bar, kunstgalerie en museum

Loretello wordt steeds hipper; met een bar, kunstgalerie en museum

Met de opening van bar Giallo is de burcht van Loretello weer een hotspot rijker. Sinds juli 2020 is de bar van woensdag t/m zondag open vanaf 16.30 uur voor een aperitief of een cappuccino. Op zaterdag- en zondagmorgen kun je er ook lekker ontbijten. Op donderdagavond draait een DJ ontspannende muziek om van te genieten, terwijl je vanaf het dorpspleintje uitkijkt over de heuvels rondom Loretello.

Eerder al liet kunstenaar Roberto van zich horen vanuit het authentieke gebouw van de Consorzio, vlak naast de burcht. Hij maakt grote schilderijen en objecten en organiseert regelmatig open dagen. En dan is er in de burcht ook nog het 'Tiny Museum' met aandacht voor de geschiedenis en oude ambachten. 

Als je na al die belevenissen honger hebt gekregen is het goed toeven in restaurant La Grotta met zijn prachtige tuin, die uitkijkt op de burcht en in de verte de uitlopers van de Apennijnen.

En dat allemaal op 500 meter (loop)afstand van ons huis Bocca di Lupo!

17-06-2020

Volare - vlieg boven ons huis en Loretello

Onze gasten, Robin en Irene, hebben tijdens hun verblijf met een professionele drone prachtige opnames gemaakt in de omgeving. En Nicole heeft daar een mooie montage van gemaakt. Bedankt voor jullie medewerking, we zijn heel erg trots op het resultaat. Nu te zien op YouTube.

Kijk en vlieg met ons mee. https://youtu.be/399IESPbjXc

18-04-2016

Inspiratie voor een dagje winkelen

Inspiratie voor een dagje winkelen

In Le Marche is genoeg te vinden voor onze gasten die een dagje willen winkelen. Vele outletstores, rondom de steden Ancona en Fano, waar u tegen fabrieksprijzen merkkelding en -schoenen kunt kopen. Het grote winkelcentrum Le Befane langs de snelweg bij Rimini, waar u een hele dag kunt doorbrengen. De binnenstad van Riccione. De Armani-winkel in Matelica of de Bikkemberg-winkel in Fano.

En natuurlijk mag u een bezoek aan belastingparadijs San Marino (zie foto) niet overslaan. Behalve dat u er leuk inkopen kunt doen is het ook een mooi en bezienswaardig stadje en vooral de route er naartoe over provinciale wegen is vanuit ons vakantiehuis zeer de moeite waard.

Van de souvenirs die u zo'n dag opleveren kunt u nog jaren plezier hebben.

page loading