Boccadilupo

Nieuws

06-04-2018

Vliegen op fijne tijden tussen Weeze en Ancona

Vliegen op fijne tijden tussen Weeze en Ancona

Wij zijn blij met het vliegveld Falconara bij Ancona, omdat het maar respectievelijk een half uur en drie kwartier rijden is naar onze huizen in Corinaldo en Loretello. Maar de vluchten waren de afgelopen jaren wel erg vroeg. Vanaf april 2016 zijn de vluchten van Ryanair tussen Weeze en Ancona weer op ‘schappelijke’ tijden.

Goed nieuws voor onze gasten. Niet meer midden in de nacht naar het vliegveld rijden, maar vertrekken om 11.35 uur in de ochtend uit Weeze en om 13.25 uur aankomen. Of terugvliegen vanuit Ancona om 13.50 uur en om 15.45 uur in Weeze aankomen. Elke maandag en vrijdag gaat er een vlucht, door Ryanair wordt in de winter niet op dit traject gevlogen. Dan kunt u vliegen naar Bologna en rijdt dan nog 2 uur met een huurauto naar het zuiden. 

09-02-2018

Check oplaadpunten voor elektrische auto's in ItaliŽ

Check oplaadpunten voor elektrische auto's in ItaliŽ

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld in Senigallia - aan de kust. Dat vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf hier.

(Bron: ANWB)

Italië heeft ca. 1400 colonnini di ricarica, oftewel oplaadpunten (bron: chargemap.com), waarvan de meeste zich in het noorden van het land bevinden. (Ter vergelijking: Nederland heeft er ongeveer 7000 volgens chargemap.com.)
Het netwerk van openbare oplaadpunten is nog niet dekkend en het reizen met een elektrische auto door Italië vergt planning en voorbereiding.
Kijk voor een actueel overzicht van de locaties van oplaadpunten op chargemap.com, openchargemap.org en oplaadpunten.nl of zoek naar oplaadpunten via bijvoorbeeld de app Chargemap (IOS en Android).

17-11-2017

Volare - vlieg boven ons huis en Loretello

Onze gasten, Robin en Irene, hebben tijdens hun verblijf met een professionele drone prachtige opnames gemaakt in de omgeving. En Nicole heeft daar een mooie montage van gemaakt. Bedankt voor jullie medewerking, we zijn heel erg trots op het resultaat. Nu te zien op YouTube.

Kijk en vlieg met ons mee. https://youtu.be/399IESPbjXc

25-05-2017

Mozaiek tafel op het terras

Mozaiek tafel op het terras

Het bezoek aan de opgraving in Castelleone di Suasa, met z'n prachtige mozaiek vloeren heeft ons geinspireerd, toen we op zoek waren naar een nieuwe tafel voor op het terras. Het is een stevige tafel geworden, ingelegd met marmer en diverse steensoorten. 

En niemand hoeft te weten dat hij is geïmporteerd uit Vietnam.... Toch?

09-05-2017

Sterretjes zien......

Sterretjes zien......

Op verzoek van enkele vaste gasten hebben wij een 'verduisterend' rolgordijn geplaatst in de slaapkamer. Zelf houden we van het gezeefde licht door de rieten raambekleding, maar sommige vakantiegasten vonden het storend als ze wilden uitslapen. Of ze sliepen niet goed door in maanverlichte nachten.

Wie wakker wil worden van het ochtendgloren laat ze gewoon opgerold. U mag het zeggen. 

05-07-2016

Romantisch dineren op 500 meter van ons huis

Romantisch dineren op 500 meter van ons huis

Een heerlijke wandeling naar het dorp, nog geen 500 meter van ons huis. Dat is de afstand naar restaurant La Grotta, dat een paar jaar geleden opende in Loretello. Een echte aanwinst. Het biedt daverend uitzicht op de burcht en de wijde omgeving. Het eten is verrukkelijk, o.a. de beste houtoven-pizza uit de omgeving. En het is er betaalbaar. Voor minder dan 20 euro eet je al met twee personen, inclusief wijn, water en nagerecht (onvergetelijke tiramisu....) en koffie met likeur van het huis. Ook fijn: niemand hoeft de Bob te zijn, want je wandelt rustig weer terug naar Bocca di Lupo.

Het restaurant is gevestigd in het oude schooltje naast de burcht, heeft een grote serre en op mooie avonden staan de tafels gewoon buiten op het gras. Wij zijn trots dat we zo'n fijn restaurant in het dorp hebben en ook onze gasten zijn onverdeeld enthousiast.

Het is bovendien een fantastische plek voor een echte zondagse pranzo (lunch) met lange tafels vol Italiaanse families.

21-06-2016

U kunt Chromecast gebruiken in ons huis

U kunt Chromecast gebruiken in ons huis

Vanaf dit zomerseizoen bieden wij Chromecast aan in ons huis. Dat is een methode om films, apps, tv-programma's etc. vanaf uw smartphone of tablet te bekijken op de televisie. U hoeft alleen de (gratis) app van Google Cast te downloaden en dan kunt u bijvoorbeeld naar 'uitzending gemist' kijken op TV, Netflix (de Italiaanse versie) zien of alle YouTube filmpjes bekijken. 

12-11-2015

Le Marche is mooi in elk seizoen

Le Marche is mooi in elk seizoen

Wist u dat er in dit deel van Italie in de winter wel eens een meter sneeuw kan vallen? Een prachtig gezicht, maar je moet er snel van genieten, want als de zon weer even schijnt is de sneeuw heel snel gesmolten. Het kan zelfs gebeuren dat je midden in de winter buiten kunt lunchen, in de zon en beschut uit de wind.

Misschien is dat wel een van de aantrekkelijkste kanten van dit deel van Europa, het weer kan van dag tot dag wisselen. Wekenlang grijze luchten, dat heb je hier niet. Dus tref je een keer een regendag, niet getreurd, morgen schijnt misschien weer de zon en kun je lekker naar buiten.

Voor de liefhebbers is er op een half uur rijden van ons huis een skilift en prettige helling. En nog iets verder, zo'n anderhalf uur van Loretello, in het Sibillini-gebergte zijn de grotere skigebieden.

21-05-2015

Opgravingen van Castelleone di Suasa

Opgravingen van Castelleone di Suasa

Het is maar ca. 5 kilometer van ons huis, de archeologische opgraving bij Castelleone di Suasa. In de stad zelf is een museum, maar als u de kans krijgt moet u de opgraving bezoeken met een gids. Hier kunt u de restanten zien van een palazzo, dat hier gestaan heeft rond het jaar 120 na Chr. Vooral de mozaïeken vloeren maken indruk.

 

En er staan nog muren, fundamenten van het huis, dat aan de familie van een vooraanstaande generaal toebehoorde. Er was o.a. een ontvangstzaal voor bezoek, eet- en woonkamer, slaapvertrekken, een badkamer en een binnenzwembad. 

Sommige mozaïeken zijn beter bewaard gebleven dan die in Pompeï. Doen dus!

09-02-2015

BBQ sneller gebruiksklaar dankzij brikettenstarter

BBQ sneller gebruiksklaar dankzij brikettenstarter

Eerder in dit nieuws ziet u een plaatje van onze mooie gietijzeren BBQ op het terras, die veel gebruikt wordt. Vorig jaar kregen wij een tip van één van onze gasten, hij had thuis een zogenaamde 'brikettenstarter'. Een soort schoorsteenpijp met een handvat, die je vult met briketten of houtskool. Op de BBQ zelf leg je wat aanmaakblokjes, je plaatst de brikettenstarter op de vlammen en binnen een minuut of 10 heb je een mooi hoopje gloeiende kolen, die in de barbecue gegooid kunnen worden. Dan aanvullen met nog meer kolen, even laten doorgloeien en de barbecue is klaar voor gebruik. Handig en snel.

Dus hebben wij zo'n mooie Weber-starter aangeschaft voor onze gasten, die daardoor komend seizoen nog vaker van gegrilde gerechten kunnen genieten.

Op het plaatje ziet u duidelijk hoe zo'n starter werkt.

page loading