Boccadilupo

Nieuws

06-04-2018

Vliegen op fijne tijden tussen Weeze en Ancona

Vliegen op fijne tijden tussen Weeze en Ancona

Wij zijn blij met het vliegveld Falconara bij Ancona, omdat het maar respectievelijk een half uur en drie kwartier rijden is naar onze huizen in Corinaldo en Loretello. Maar de vluchten waren de afgelopen jaren wel erg vroeg. Vanaf april 2016 zijn de vluchten van Ryanair tussen Weeze en Ancona weer op ‘schappelijke’ tijden.

Goed nieuws voor onze gasten. Niet meer midden in de nacht naar het vliegveld rijden, maar vertrekken om 11.35 uur in de ochtend uit Weeze en om 13.25 uur aankomen. Of terugvliegen vanuit Ancona om 13.50 uur en om 15.45 uur in Weeze aankomen. Elke maandag en vrijdag gaat er een vlucht, door Ryanair wordt in de winter niet op dit traject gevlogen. Dan kunt u vliegen naar Bologna en rijdt dan nog 2 uur met een huurauto naar het zuiden. 

09-02-2018

Check oplaadpunten voor elektrische auto's in ItaliŽ

Check oplaadpunten voor elektrische auto's in ItaliŽ

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld in Senigallia - aan de kust. Dat vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf hier.

(Bron: ANWB)

Italië heeft ca. 1400 colonnini di ricarica, oftewel oplaadpunten (bron: chargemap.com), waarvan de meeste zich in het noorden van het land bevinden. (Ter vergelijking: Nederland heeft er ongeveer 7000 volgens chargemap.com.)
Het netwerk van openbare oplaadpunten is nog niet dekkend en het reizen met een elektrische auto door Italië vergt planning en voorbereiding.
Kijk voor een actueel overzicht van de locaties van oplaadpunten op chargemap.com, openchargemap.org en oplaadpunten.nl of zoek naar oplaadpunten via bijvoorbeeld de app Chargemap (IOS en Android).

18-01-2018

Winter is de tijd van groot onderhoud

Winter is de tijd van groot onderhoud

In de winter is het de tijd voor onderhoud aan onze huizen. Tot nu toe is het zacht weer in Le Marche en daarom kon onze aannemer direct na de feestdagen beginnen met het terras van Bocca di Lupo. Na 14 jaar was het oorspronkelijke beneden-terras verzakt en bleek dat eigenlijk ook de fundering ervan aan een opknapbeurt toe was. Na enkele weken hard werken mag het resultaat er zijn, getuigen de foto's. Klaar voor het nieuwe seizoen. Er kan weer onbezorgd worden genoten. Bedankt harde werkers!

17-11-2017

Volare - vlieg boven ons huis en Loretello

Onze gasten, Robin en Irene, hebben tijdens hun verblijf met een professionele drone prachtige opnames gemaakt in de omgeving. En Nicole heeft daar een mooie montage van gemaakt. Bedankt voor jullie medewerking, we zijn heel erg trots op het resultaat. Nu te zien op YouTube.

Kijk en vlieg met ons mee. https://youtu.be/399IESPbjXc

21-10-2017

Geslaagde olijvenoogst in Corinaldo

Geslaagde olijvenoogst in Corinaldo

Terwijl het nog volop nazomer was - half oktober - naderde de dag dat we voor ons werk terug naar Nederland moesten. Als we zelf wilden meeplukken met de prachtige oogst van onze 24 bomen in Corinaldo moesten we snel beslissen. Met een beetje hulp van vrienden en onze gaste uit Loretello besloten we lastminute om vroeger dan ooit te plukken. De olijven waren half groen, half paars en rijp genoeg. Het zou nog 5 dagen droog blijven en het bleef warm. De 'frantoio' olijfpers, die vanaf eind oktober 24-uursdiensten draait was nog maar net begonnen. Boeren uit de buurt trokken hun wenkbrauwen op als we vertelden dat we gingen plukken - zeker twee weken voordat de echte hausse losbarst.

We hebben de mooiste oogst sinds jaren. 214 Kilo olijven geplukt en die hebben 32 liter olie opgeleverd. Een opbrengst van 13,3 %, wat uitzonderlijk genoemd mag worden.

In het weekend na het persen kwam de regen en daalde de temperatuur. We zijn blij dat wij ons werk al gedaan hebben.

14-10-2017

Een beetje weemoedig op de vertrekdag

Een beetje weemoedig op de vertrekdag

Na een heerlijke vakantie van twee weken in het najaar vertrokken onze gasten L. en A.G. uit N. heel vroeg in de ochtend uit Bocca di Lupo. Laat dit nu net één van de meest fotogenieke momenten van Loretello zijn. Ze maakten een laatste foto van het dal en stuurden die naar ons. Zelfs wij werden er een beetje weemoedig van. Het was een heerlijk lang zomerseizoen en we wensen al onze gasten een warme winter. Graag tot ziens in 2018!

25-05-2017

Mozaiek tafel op het terras

Mozaiek tafel op het terras

Het bezoek aan de opgraving in Castelleone di Suasa, met z'n prachtige mozaiek vloeren heeft ons geinspireerd, toen we op zoek waren naar een nieuwe tafel voor op het terras. Het is een stevige tafel geworden, ingelegd met marmer en diverse steensoorten. 

En niemand hoeft te weten dat hij is geïmporteerd uit Vietnam.... Toch?

09-05-2017

Sterretjes zien......

Sterretjes zien......

Op verzoek van enkele vaste gasten hebben wij een 'verduisterend' rolgordijn geplaatst in de slaapkamer. Zelf houden we van het gezeefde licht door de rieten raambekleding, maar sommige vakantiegasten vonden het storend als ze wilden uitslapen. Of ze sliepen niet goed door in maanverlichte nachten.

Wie wakker wil worden van het ochtendgloren laat ze gewoon opgerold. U mag het zeggen. 

02-04-2017

Ons linnengoed is vernieuwd

Ons linnengoed is vernieuwd

Voor wie op vakantie niet de helft van de bagageruimte wil gebruiken voor handdoeken, beddengoed en keukenlinnen bieden wij al jaren het linnenpakket. Ook handig voor wie reist per vliegtuig. Alles is aanwezig in ons huis en voor €50 per verblijf van 2 personen mag u ons linnengoed gebruiken. Omdat er een wasmachine is, kunt u het zelf net zo vaak verschonen als u wilt. En dit jaar hebben wij allemaal nieuwe lakens en handdoeken, helemaal klaar voor het seizoen. 

05-07-2016

Romantisch dineren op 500 meter van ons huis

Romantisch dineren op 500 meter van ons huis

Een heerlijke wandeling naar het dorp, nog geen 500 meter van ons huis. Dat is de afstand naar restaurant La Grotta, dat een paar jaar geleden opende in Loretello. Een echte aanwinst. Het biedt daverend uitzicht op de burcht en de wijde omgeving. Het eten is verrukkelijk, o.a. de beste houtoven-pizza uit de omgeving. En het is er betaalbaar. Voor minder dan 20 euro eet je al met twee personen, inclusief wijn, water en nagerecht (onvergetelijke tiramisu....) en koffie met likeur van het huis. Ook fijn: niemand hoeft de Bob te zijn, want je wandelt rustig weer terug naar Bocca di Lupo.

Het restaurant is gevestigd in het oude schooltje naast de burcht, heeft een grote serre en op mooie avonden staan de tafels gewoon buiten op het gras. Wij zijn trots dat we zo'n fijn restaurant in het dorp hebben en ook onze gasten zijn onverdeeld enthousiast.

Het is bovendien een fantastische plek voor een echte zondagse pranzo (lunch) met lange tafels vol Italiaanse families.

page loading