Boccadilupo

Nieuws

16-03-2020

Ontwikkelingen rond corona-virus op de voet gevolgd

Ontwikkelingen rond corona-virus op de voet gevolgd

Door de restricties van de overheid om verspreiding van het corona-virus te voorkomen hebben we dit jaar een wat andere aanloop naar het zomerseizoen. Meestal beginnen wij rond de Pasen met het verhuurklaar maken van de huizen. In de winter is er al volop gewerkt aan de tuinen en terrassen.

De natuur trekt zich nergens wat van aan en het is al weken mooi weer in Italië. Veerkracht is een woord dat direct opkomt als je kijkt naar de geschiedenis van Italië en zorgen zoor elkaar hoort bij de Italiaanse mentaliteit. 
Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en we hopen dat alle geboekte vakanties voor 2020 in onze huizen door kunnen gaan.

intussen sluiten wij ons aan bij de oproep: 'zorg goed voor elkaar.' 

Een lentegroet van
Henk Mastwijk en Tineke Vermeer

25-08-2019

Goed nieuws: vanaf 2020 komt er airco in ons andere huis ??

Goed nieuws: vanaf 2020 komt er airco in ons andere huis ??

Vooral in het hoogseizoen kan het heel aangenaam zijn om in de slaapkamer een airconditioning te hebben, die zorgt voor een koele slaaptemperatuur. In Bocca di Lupo is dat niet direct nodig, omdat de slaapkamers er op de begane grond zijn en een paar graden koeler dan de woonkamer en keuken. Maar in ons andere huis, Casa d'Oro in Corinaldo liggen de slaapkamers direct onder het dak. 
Van verschillende gasten hoorden we dat het soms bij aanhoudende warmte niet lekker slaapt en daarom zijn we ons nu aan het oriënteren op de beste installatie. Want vakantie in een zonnig klimaat is fijn, maar het is nog fijner als je zelf kunt kiezen om die warmte even te vermijden.
We houden u op de hoogte.

08-09-2018

Boeken, films en Italiaanse muziek

Boeken, films en Italiaanse muziek

Op vakantie kun je weer eens de tijd nemen voor een mooi boek. Bij ons liggen veel boeken over Italië: geschiedenis, reizen, koken en romans. Bovendien zijn er oude Italiaanse films op DVD te bekijken. En natuurlijk kun je veel Italiaanse muziek beluisteren. Genoeg te beleven. 

 

06-09-2018

Le Marche is mooi in elk seizoen

Le Marche is mooi in elk seizoen

Wist u dat er in dit deel van Italie in de winter wel eens een meter sneeuw kan vallen? Een prachtig gezicht, maar je moet er snel van genieten, want als de zon weer even schijnt is de sneeuw heel snel gesmolten. Het kan zelfs gebeuren dat je midden in de winter buiten kunt lunchen, in de zon en beschut uit de wind.

Misschien is dat wel een van de aantrekkelijkste kanten van dit deel van Europa, het weer kan van dag tot dag wisselen. Wekenlang grijze luchten, dat heb je hier niet. Dus tref je een keer een regendag, niet getreurd, morgen schijnt misschien weer de zon en kun je lekker naar buiten.

Voor de liefhebbers is er op een half uur rijden van ons huis een skilift en prettige helling. En nog iets verder, zo'n anderhalf uur van Loretello, in het Sibillini-gebergte zijn de grotere skigebieden.

05-07-2018

Uitzicht op zonnebloemen - het blijft boeiend

Uitzicht op zonnebloemen - het blijft boeiend

Elk jaar staat er een ander gewas in ons uitzicht vanuit het huis en de terrassen. Soms mais, soms tarwe, maar deze zomer kijken we naar een eindeloos veld vol zonnebloemen. En dat verveelt nooit!

21-06-2018

U kunt Chromecast gebruiken in ons huis

U kunt Chromecast gebruiken in ons huis

Sinds kort bieden wij Chromecast aan in ons huis. Dat is een methode om films, apps, tv-programma's etc. vanaf uw smartphone of tablet te bekijken op de televisie. U hoeft alleen de (gratis) app van Google Cast te downloaden en dan kunt u bijvoorbeeld naar 'uitzending gemist' kijken op TV, Netflix (de Nederlandse of Italiaanse versie) zien of alle YouTube filmpjes bekijken. 

09-02-2018

Check oplaadpunten voor elektrische auto's in Italië

Check oplaadpunten voor elektrische auto's in Italië

Het electriciteitsnet van ons huis is - zoals de meeste huishoudens hier - niet berekend op het opladen van een elektrische of hybride auto. Maar het kan wel in de directe omgeving, bijvoorbeeld in Senigallia - aan de kust. Dat vergt iets meer organisatie tijdens uw verblijf hier.

(Bron: ANWB)

Italië heeft ca. 1400 colonnini di ricarica, oftewel oplaadpunten (bron: chargemap.com), waarvan de meeste zich in het noorden van het land bevinden. (Ter vergelijking: Nederland heeft er ongeveer 7000 volgens chargemap.com.)
Het netwerk van openbare oplaadpunten is nog niet dekkend en het reizen met een elektrische auto door Italië vergt planning en voorbereiding.
Kijk voor een actueel overzicht van de locaties van oplaadpunten op chargemap.com, openchargemap.org en oplaadpunten.nl of zoek naar oplaadpunten via bijvoorbeeld de app Chargemap (IOS en Android).

17-11-2017

Volare - vlieg boven ons huis en Loretello

Onze gasten, Robin en Irene, hebben tijdens hun verblijf met een professionele drone prachtige opnames gemaakt in de omgeving. En Nicole heeft daar een mooie montage van gemaakt. Bedankt voor jullie medewerking, we zijn heel erg trots op het resultaat. Nu te zien op YouTube.

Kijk en vlieg met ons mee. https://youtu.be/399IESPbjXc

01-09-2017

Wifi en draadloze printer in huis

Wifi en draadloze printer in huis

We hebben weer een handige aanvulling op het comfort tijdens uw vakantie in Loretello. Behalve draadloos internet in huis, kunt u ook beschikken over een draadloze printer. Voor het afdrukken van een route, de openingstijden van musea, entreekaarten of uw vliegticket. Werkt op een moderne smartphone, tablet of laptop.

25-07-2017

Italianen houden van kinderen

Italianen houden van kinderen

Uit een artikel op 25 juli 2015 in NRC Handelsblad van Renate van der Zee, die de schrijver P.F. Thomése interviewt over vakantie: (....) 'Ik ben een Italië-liefhebber. Ik heb een gezin en met kinderen naar Italië gaan is het leukste dat er is. In Frankrijk kijken ze naar kinderen alsof het vieze, slecht aangelijnde huisdieren zijn, maar in Italië houden ze van kinderen. Ze zijn zelf kinderen. We gaan dus naar Italië. We zorgen dat er wat te zwemmen en te voetballen valt. Verder heb ik niet zoveel eisen.'

page loading