Boccadilupo

Nieuws

20-04-2021

Terras is klaar voor het vakantieseizoen

Terras is klaar voor het vakantieseizoen

Onze beheerder Bert heeft een mooie dag uitgezocht om het terras bij ons huis te reinigen na de winter. Met een hogedrukreiniger heeft hij de aanslag van de tegels gespoten en nu ziet het er weer fris uit. Het is al weken mooi weer en vanaf 26 april komen er in onze streek nieuwe versoepelingen. Het wordt code geel, bars en restaurants met een buitenlocatie gaan overdag open. 
Wij kunnen niet wachten om weer eens gezellig buiten te lunchen, bijvoorbeeld in restaurant La Grotta, op 500 meter van ons huis, waar je zo naartoe loopt. 

 

23-07-2020

Loretello wordt steeds hipper; met een bar, kunstgalerie en museum

Loretello wordt steeds hipper; met een bar, kunstgalerie en museum

Met de opening van bar Giallo is de burcht van Loretello weer een hotspot rijker. Sinds eind juli 2020 is de bar van woensdag t/m zondag open vanaf 16.30 uur voor een aperitief of een cappuccino. Op zaterdag- en zondagmorgen kun je er ook lekker ontbijten. Op donderdagavond draait een DJ ontspannende muziek om van te genieten, terwijl je vanaf het dorpspleintje uitkijkt over de heuvels rondom Loretello.

Eerder al liet kunstenaar Roberto van zich horen vanuit het authentieke gebouw van de Consorzio, vlak naast de burcht. Hij maakt grote schilderijen en objecten en organiseert regelmatig open dagen. En dan is er in de burcht ook nog het 'Tiny Museum' met aandacht voor de geschiedenis en oude ambachten. 

Als je na al die belevenissen honger hebt gekregen is het goed toeven in restaurant La Grotta met zijn prachtige tuin, die uitkijkt op de burcht en in de verte de uitlopers van de Apennijnen.

En dat allemaal op 500 meter (loop)afstand van ons huis Bocca di Lupo!

04-07-2020

Mooi uitzicht over Le Marche

Mooi uitzicht over Le Marche

Vanuit Loretello rijd je in ca. 15 minuten via een mooie bosrijke route de Monte San Angelo op, waar je een prachtig uitzicht hebt over een groot deel van Le Marche. Bovenop de berg staat een oorlogsmonument, een monument voor politie-agenten die tijdens de uitoefening van hun functie zijn gesneuveld en een klein kerkje, waar sporadisch diensten in worden gehouden. 
Op een uit hout gesneden tableaux staan de omliggende bergen aangegeven met hun hoogte. De Monte Catria met zijn 1.762 meter is de hoogste in de omgeving.

Halverwege de Monte San Angelo is een fijn restaurant, waar je een uitgebreide pranzo op zondag kunt gebruiken, maar ook doordeweeks ben je er welkom. Er is een zwembad bij voor de gasten. 

27-06-2020

Veilig uit eten in de tuin van La Grotta

Veilig uit eten in de tuin van La Grotta

De tafels van restaurant La Grotta zijn op veilige afstand van elkaar opgesteld in de tuin. Na een maandenlange lockdown komt het uitgaansleven ook in de omgeving van Loretello weer op gang. Er wordt gekookt als voorheen en de pizza's zijn weer onovertroffen. We waarderen nog meer dat er een restaurant op (500 meter) loopafstand van ons huis is. Hier kunnen onze gasten heerlijke lange zomeravonden doorbrengen. 

20-06-2020

Drie keer sneller internet!

Drie keer sneller internet!

Wat een gelukje dat we een it-expert te gast hadden in Bocca di Lupo. Er waren na de winter problemen met de capaciteit en stabiliteit van onze internetverbinding en dankzij onze gast (bedankt, PK) kregen we de provider zover dat die onze schotel met spoed kwam vernieuwen. Er is nu een supersterke straalverbinding. Bovendien hebben we een veel betere router laten plaatsen, waardoor alles optimaal functioneert. De verbinding is drie keer zo snel als we gewend waren. Ook fijn voor onze volgende gasten dit seizoen. 

19-06-2020

Vers grint op onze eigen weg

Vers grint op onze eigen weg

Het voordeel van een eigen weg naar je huis, is dat je beschikt over volop privacy. Het nadeel is dat je hem zelf moet onderhouden. Dat betekent een geul laten graven langs de weg om water af te voeren, eventueel kuilen repareren en zo af en toe een nieuwe toplaag erop, gebracht door vrachtwagens met grint. Niet de kiezels die we in Nederland veel gebruiken, maar wit cementgrint, dat een stevig wegdek vormt nadat er een paar keer overheen is gereden. (Foto: PK)
Zojuist is onze toplaag weer vernieuwd en de weg kan er minstens een heel seizoen tegen!

17-06-2020

Volare - vlieg boven ons huis en Loretello

Onze gasten, Robin en Irene, hebben tijdens hun verblijf met een professionele drone prachtige opnames gemaakt in de omgeving. En Nicole heeft daar een mooie montage van gemaakt. Bedankt voor jullie medewerking, we zijn heel erg trots op het resultaat. Nu te zien op YouTube.

Kijk en vlieg met ons mee. https://youtu.be/399IESPbjXc

25-08-2019

Sinds 2020 is er airco in ons andere huis

Sinds 2020 is er airco in ons andere huis

Vooral in het hoogseizoen kan het heel aangenaam zijn om in de slaapkamer een airconditioning te hebben, die zorgt voor een koele slaaptemperatuur. In Bocca di Lupo is dat niet direct nodig, omdat de slaapkamers er op de begane grond zijn en een paar graden koeler dan de woonkamer en keuken. Maar in ons andere huis, Casa d'Oro in Corinaldo liggen de slaapkamers direct onder het dak. 
Van verschillende gasten hoorden we dat het soms bij aanhoudende warmte niet lekker slaapt en daarom hebben we er de beste airco laten installeren. Mooi, geruisloos en praktisch. Want vakantie in een zonnig klimaat is fijn, maar het is nog fijner als je zelf kunt kiezen om die warmte even te vermijden.

08-08-2019

Blije corki's op ons terras

Blije corki

Er zijn gasten bij ons met een paar allerleukste corki's, van die honden met korte pootjes en altijd alerte spitsoren. Wat een bekijks hebben ze overal en de dieren vermaken zich prima, omdat er altijd een zon- of schaduwplekje op de terrassen bij ons huis is te vinden. 

Deze week staan er bovendien een paar fijne wandelingen met de hondjes op de planning.

En ja, ze zijn zeer welopgevoed.... Op de foto zien we Jinx op de trap tussen de twee terrassen liggen, het gezelschap overziend.

06-12-2018

Derde Michelin-ster voor Uliassi in Senigallia

Derde Michelin-ster voor Uliassi in Senigallia

Sterrestaurant Uliassi in Senigallia is niet een gewoon restaurant aan zee, het is een belevenis. Jaren geleden - ze hadden nog niet eens hun eerste ster, hebben wij ons al verbaasd over de creativiteit die uit de gerechten sprak. Zojuist hebben zij hun derde ster verdiend en dat trekt komend seizoen vast weer veel chique publiek naar de mooie badplaats. Op slechts 15 km van ons huis Casa d'Oro in Corinaldo.

Maar ook zonder een dikke portemonnee kun je in Senigallia heerlijk eten. Langs de boulevard of in de oude stad.

Voor de gastronomische fijnproevers is het weer een reden om een vakantie te boeken in één van onze twee huizen, in Corinaldo (15 km van zee) of in Loretello (25 km van zee). 

U bent van harte welkom, maar wacht niet te lang met boeken, want het zomerseizoen zit elk jaar vroeger vol.

 

Op de foto ziet u het oude danspaleis in Senigallia, tegenwoordig gebruikt voor congressen.

Restaurant Uliassi ligt aan het begin van de boulevard, richting de jachthaven, ca. 200 meter van het danspaleis in een onopvallend gebouw.

page loading