Boccadilupo

Nieuws

30-06-2024

Eigen oplaadpunt voor uw electrische auto

Eigen oplaadpunt voor uw electrische auto

Vooruitlopend op de toekomst hebben wij aan ons huis een oplader laten plaatsen. Dit vergde nogal wat aanpassing, o.a. moest de maximale capaciteit van de stroomvoorziening worden verhoogd. Voor onze gasten kan de oplader gebruikt worden met behulp van een pas, die door ons ter beschikking wordt gesteld tijdens uw verblijf. Wij houden bij wat u gebruikt en verrrekenen de kosten.

Steeds vaker kregen wij de vraag waar oplaadpunten zijn in Italie, die komen nog maar langzaam op gang. Bovendien moest in dat geval de auto urenlang bij zo'n oplaadpunt worden achtergelaten. Nu kunt u de auto bij ons vakantiehuis opladen voor de deur, terwijl u slaapt. Kom dus gerust met uw electrische auto op vakantie naar Italie. Wij zijn er klaar voor.

19-03-2024

We hebben de miljoen views overschreden!

We hebben de miljoen views overschreden!

Sinds we Bocca di Lupo verhuren, ik denk dat we in 2006 deze website lanceerden, is er meer dan een miljoen keer naar gekeken! Een ongelooflijk getal en niet te bevatten waar ons huis allemaal te zien is geweest. Kijkers in Nederland uiteraard, maar ook Duitsland, Belgie, Zwitserland, Amerika, Australie, Zuid-Afrika, Griekenland. Soms komt er zomaar een complimentje van mensen ergens op aarde, die schrijven dat als ze ooit eens naar Italie gaan, ze graag in ons huis willen verblijven. En soms worden dromen daden. We zijn heel erg trots en zullen ons blijven inspannen om onze gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

19-03-2024

Boekenkast aangevuld voor het nieuwe seizoen

Boekenkast aangevuld voor het nieuwe seizoen

Altijd op zoek naar boeken over Italie, die onze vakantiegasten kunnen lezen tijdens hun verblijf. Droomland Italie van Rosita Steenbeek heeft een ernstig onderwerp. Zij probeerde de wereld van migranten en vluchtelingen te doorgronden. Sprak met mensen, die om een heel andere reden dan Nederlandse vakantiegangers dromen van Italie. En we vonden een fijn boek over de Italiaanse meren, waarop je nooit raakt uitgekeken.

27-05-2022

nieuw: Praktisch boekje met reistips voor Le Marche-Noord

nieuw: Praktisch boekje met reistips voor Le Marche-Noord

Vooral voor onze gasten in Loretello is er een praktisch, informatief boekje verschenen, getiteld 'Le Marche Nord - De streek rond Monte Catria' van Leen Claessens. Wij hebben het zojuist aangeschaft en het kan worden ingekeken in ons huis. Maar u kunt het - in het kader van de vakantie-voorpret ook alvast zelf aanschaffen in NL. Prima ter voorbereiding van uw verblijf. 

Het is een praktische gids met veel foto’s en goede tips, soms met charmant Vlaams woordgebruik. Een absolute aanrader!

(ISBN 978 94 645 9400 3). 

25-05-2022

Mozaïek in Marotta, explosie van creativiteit

Mozaïek in Marotta, explosie van creativiteit

Marotta, een leuke badplaats aan de Adriatische kust, (25 km van Loretello) heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht doorgemaakt. Gezellige strandtentjes, goede restaurants en een fijne boulevard waar je eindeloos kunt wandelen met uitzicht op de branding. Elke woensdagochtend is er een gezellige markt. Vandaag zagen wij dat de coronatijd goed is besteed, want over enkele kilometers zijn alle muurtjes langs het strand gedecoreerd met kleurrijke mozaïeken, zoals dit voorbeeld met uiltjes. Sommige muurtjes beelden het onderwaterleven uit, of sporten, of bloemen, kerken en heiligen. Je kijkt je ogen uit. Gaat dat zien!

21-10-2021

Nieuwe boeken in huis

Nieuwe boeken in huis

In onze boekenkast worden regelmatig nieuwe boeken neergezet voor onze gasten om tijdens hun verblijf te lezen. Wij zijn altijd op zoek naar een link met Italie. Wie even genoeg heeft van lezen: er zijn ook fijne Italiaanse kookboeken met originele recepten.

03-07-2021

De nieuwe terrasset is gebracht

De nieuwe terrasset is gebracht

Als je via internet iets bestelt moet je afwachten of de werkelijkheid net zo mooi is als de plaatjes. Dat is in Italië niet anders dan in Nederland. Zo kochten wij hier design terrasstoelen, die we weleens in een exclusieve tuinwinkel gezien hadden, maar nooit in deze sprekende kleur.

Blij en verrast waren we toen we ze na een snelle bezorging hadden uitgepakt. Ze staan prachtig op het hoger gelegen zwemterras bij ons huis, half onder de eikenboom, waar in de loop van de dag schaduw is. Een heerlijke plek voor de lunch. En ze zitten fantastisch!

04-06-2021

Met je hond naar zee tijdens de vakantie

Met je hond naar zee tijdens de vakantie

Van onze eerste gasten hoorden we enthousiaste verhalen over een dag aan zee met hun hond in Fano. Daar is het honden-verwenstrand Animalido. Er zijn speciale hondenbedjes, douches, drijfmatrassen en snacks. En je kunt meedoen aan honden-activiteiten voor hond en baasje. Dolle boel daar. Kijk voor meer informatie op de website www.animalido.it 

23-05-2021

Loretello wordt steeds hipper; met een bar, kunstgalerie en museum

Loretello wordt steeds hipper; met een bar, kunstgalerie en museum

Met de opening van bar Giallo is de burcht van Loretello weer een hotspot rijker. Sinds juli 2020 is de bar van woensdag t/m zondag open vanaf 16.30 uur voor een aperitief of een cappuccino. Op zaterdag- en zondagmorgen kun je er ook lekker ontbijten. Op donderdagavond draait een DJ ontspannende muziek om van te genieten, terwijl je vanaf het dorpspleintje uitkijkt over de heuvels rondom Loretello.

Eerder al liet kunstenaar Roberto van zich horen vanuit het authentieke gebouw van de Consorzio, vlak naast de burcht. Hij maakt grote schilderijen en objecten en organiseert regelmatig open dagen. En dan is er in de burcht ook nog het 'Tiny Museum' met aandacht voor de geschiedenis en oude ambachten. 

Als je na al die belevenissen honger hebt gekregen is het goed toeven in restaurant La Grotta met zijn prachtige tuin, die uitkijkt op de burcht en in de verte de uitlopers van de Apennijnen.

En dat allemaal op 500 meter (loop)afstand van ons huis Bocca di Lupo!

04-07-2020

Mooi uitzicht over Le Marche

Mooi uitzicht over Le Marche

Vanuit Loretello rijd je in ca. 15 minuten via een mooie bosrijke route de Monte San Angelo op, waar je een prachtig uitzicht hebt over een groot deel van Le Marche. Bovenop de berg staat een oorlogsmonument, een monument voor politie-agenten die tijdens de uitoefening van hun functie zijn gesneuveld en een klein kerkje, waar sporadisch diensten in worden gehouden. 
Op een uit hout gesneden tableaux staan de omliggende bergen aangegeven met hun hoogte. De Monte Catria met zijn 1.762 meter is de hoogste in de omgeving.

Halverwege de Monte San Angelo is een fijn restaurant, waar je een uitgebreide pranzo op zondag kunt gebruiken, maar ook doordeweeks ben je er welkom. Er is een zwembad bij voor de gasten. 

17-06-2020

Volare - vlieg boven ons huis en Loretello

Onze gasten, Robin en Irene, hebben tijdens hun verblijf met een professionele drone prachtige opnames gemaakt in de omgeving. En Nicole heeft daar een mooie montage van gemaakt. Bedankt voor jullie medewerking, we zijn heel erg trots op het resultaat. Nu te zien op YouTube.

Kijk en vlieg met ons mee. https://youtu.be/399IESPbjXc

08-08-2019

Blije corki's op ons terras

Blije corki

Er zijn gasten bij ons met een paar allerleukste corki's, van die honden met korte pootjes en altijd alerte spitsoren. Wat een bekijks hebben ze overal en de dieren vermaken zich prima, omdat er altijd een zon- of schaduwplekje op de terrassen bij ons huis is te vinden. 

Deze week staan er bovendien een paar fijne wandelingen met de hondjes op de planning.

En ja, ze zijn zeer welopgevoed.... Op de foto zien we Jinx op de trap tussen de twee terrassen liggen, het gezelschap overziend.

18-04-2016

Inspiratie voor een dagje winkelen

Inspiratie voor een dagje winkelen

In Le Marche is genoeg te vinden voor onze gasten die een dagje willen winkelen. Vele outletstores, rondom de steden Ancona en Fano, waar u tegen fabrieksprijzen merkkelding en -schoenen kunt kopen. Het grote winkelcentrum Le Befane langs de snelweg bij Rimini, waar u een hele dag kunt doorbrengen. De binnenstad van Riccione. De Armani-winkel in Matelica of de Bikkemberg-winkel in Fano.

En natuurlijk mag u een bezoek aan belastingparadijs San Marino (zie foto) niet overslaan. Behalve dat u er leuk inkopen kunt doen is het ook een mooi en bezienswaardig stadje en vooral de route er naartoe over provinciale wegen is vanuit ons vakantiehuis zeer de moeite waard.

Van de souvenirs die u zo'n dag opleveren kunt u nog jaren plezier hebben.